NEVERBALNA KOMUNIKACIJA
Uz dobar govor tela „svet je na dlanu“

„Čovekovi nokti, rukav na kaputu, čizme, `kolena` na pantalonama, žuljevi na kažiprstu i palcu, izraz lica, manžete na košulji, pokreti – svaka od ovih stvari nepogrešivo otkriva čovekov poziv. Gotovo je nezamislivo da sve to zajedno ne uspe da prosveti sposobnog istražitelja, u bilo kojem slučaju“, napisao je Šerlok Holms 1892. godine.

Glumci iz doba nemog filma, poput Čarlija Čaplina, bili su pioniri umeća govora tela, pošto je to bio jedini mogući vid komunikacije na ekranu. Antropolog Rej Berdvistel bio je prvi koji se bavio proučavanjem neverbalne komunikacije i procenio je da umemo da napravimo i prepoznamo oko 250 hiljada izraza lica. On je ustanovio da se više od 65 odsto komunikacije, u stvari, odvija neverbalnim putem.

Takođe, neke studije pokazuju da prilikom pregovora  putem telefona, kao pobednik obično izlazi osoba sa jačim argumentima. Ali to nije uvek slučaj kada se razgovara licem u lice, jer se konačne odluke donose na osnovu onoga što se vidi, a ne čuje.

Zašto je to tako, pokušali smo  da saznamo od Marka Burazora, trenera poslovnih veština i komunikacija i pisca mnogih knjiga o govoru tela.

 

    Zamislite da smo se sreli, umesto što razgovaramo telefonom zbog pandemije. Moj stisak ruke je, recimo, snažan. Šta biste na osnovu toga zaključili o meni?

– Zavisi od toga koliko je snažan. Stisak ruke je veoma bitan kada upoznajemo nove osobe, jer tako stičemo prvi utisak koji 95 odsto utiče na celokupnu predstavu o određenoj osobi. Jak stisak ruke šalje poruku da se radi o odlučnoj osobi. Ukoliko žena ima prejak stisak ruke, znači da je orijentisana na posao, profesionalnost i uspeh. Ako, pak muškarac ima prejak stisak ruke (tako da „lomi“) u odnosu na žensku osobu, to često govori o njegovoj isfrustriranosti, potrebi za dominacijom i želji da se pokaže kao „alfa mužjak“.

     Kako može da se uspostavi jednakost ako jedna osoba rukom preklapa ruku svog sagovornika prilikom rukovanja?

– Kada Vas neko rukom uhvati odozgo, svoju ruku iskoristite da ga uhvatite za podlakticu čime mu stavljate do znanja da to neće ići tako lako.Ukoliko tako ne odreagujete, ta osoba će pomisliti da ste slabi i da može da uradi ono što je naumio. To uglavnom rade šefovi u određenim firmama ili osobe na nekim pozicijama. U pitanju je neiskren potez ruke, tako da se takvih ljudi treba čuvati  i držati ih na određenoj distanci dok ne steknemo poverenje.

 

Piše Jasmina VujadinovićCvjetković 

Opširnije pročitajte u našem štampanom izdanju