Završen projekat digitalizacije - GIGA Srbija
SBB gradi 10 GIGA optičku mrežu

Beograd, 20.12.2022. – SBB kompanija završila je digitalizaciju svih SBB korisnika i danas predstavila najveći projekat do sada – “GIGA Srbija”, poslednji u nizu velikih poduhvata u godini u kojoj obeležava 20 godina poslovanja.

Digitalizacija SBB mreže u vrednosti od 300 miliona evra započeta je 2017. godine, čime je do danas stvoreno 36 GIGA gradova u kojima SBB korisnici imaju pristup zvanično najbržoj internet mreži u Srbiji do 1Gbps, veću stabilnost servisa, uživanje u najpopularnijoj TV platformi u Jugoistočnoj Evropi – EON, kao i digitalni kvalitet slike i zvuka.

Sa ponosom mogu da kažem da smo završili naš najvažniji projekat, projekat Giga Srbija. Giga brzine od danas su dostupne u čitavoj našoj mreži. Zahvaljujući ovom projektu nosioci smo prestižnog Ookla priznanja za najbržeg internet servis provajdera u našoj zemlji i tu se ne zaustavljamo, u produkciju smo pustili 10 GIGA optičku mrežu čime smo ponovo pomerili granice sa jasnim ciljem, da našim korisnicima pružimo najbolje”, rekao je Tomislav Petrović – Direktor direkcije za inžinjering (CTO).

 

Krenuli smo sa digitalizacijom 2017. godine, naš prvi GIGA grad bio je Novi Sad, zatim Beograd, a poslednji 36-ti je Vrnjačka Banja, što znači ugrađenih pola miliona Set Top Box-eva. Pored gašenja analognog TV signala i unapređenja TV iskustva, korisnicima smo svake godine povećavali brzine interneta, a ove godine smo ih uvećali za do 50%”, istakao je Vladimir Radović – Direktor direkcije za tehničku operativu i dodao “U projektu je učestvovalo više od 1.000 ljudi, a ja sam ponosan na to da smo pored unapređenja mreže konstano unapređivali i kvalitet naših usluga zbog čega su naši korisnici danas njazadovoljniji na tržištu”.

SBB posluje u okviru United Grupe, koja ima najbržu GIGA mrežu na teritoriji čitave Jugoistočne Evrope, a 10 GIGA brzine već su dostupne u zemljama poslovanja Grupe u regionu.

 

 

 

Kompanija SBB obeležila je 20 godina poslovanja, nagradila sve svoje korisnike podizanjem internet brzina za 50%, projektom EONizacije, čime su svi SBB korisnici dobili EON iskustvo, sa posebnom pažnjom na jubilarne korisnike 24.000 porodica koje 20 godina koriste SBB usluge.

Nastavljamo da investiramo u tehnologiju, ljude i zajednicu!”, zaključili su iz SBB kompanije.

 

Kontakt za medije:

Jela Krivokapić

+381 69 8433 855

Menadžer odnosa sa javnošću

Jela.krivokapic@sbb.co.rs