HARD ROCK VETERANI ODUŠEVILI FANOVE
SCORPIONSI POKORILI ARENU

Najavljivan kao produkciono najzahtevniji koncert ove sezone, sinoćnji nastup Scorpionsa u potpunosti je opravdao očekivanja – odlično usviran bend, vrhunska rasveta i zvuk i raspevana publika bili su dovoljni za magiju u Štark Areni.

Iako postoje skoro šest decenija, Klaus Majne i ekipa ne dozvoljavaju da se to vidi u bilo kom segmentu svirke – žestoki, energični i beskompromisni, „voze“ vanvremenske hitove lakoćom tinejdžera, nemački precizno i posvećeno.

Od uvodne „Gas In The Tank“, preko „Make It Real“ sa srpskom zastavom na video bimu, do klasika „The Zoo“, „Bad Boys Running Wild“ i „Send Me An Angel“, Scorpionsi su pokazali zašto su jedan od najtraženijih bendova na tržištu – ne zna se ko je veći virtuoz na svom instrumentu – gitaristi Rudi Šenker i Matijas Jabs ili ritam sekcija Pavel Macivoda/Miki Di.
Bivši Motorheadov bubnjar posebno je omiljen kod srpske publike, koja je ovacijama ispratila njegov solo i tokom celog koncerta mogla se osetiti sjajna razmena energije između fanova i benda – ogrnut srpskom zastavom, Majne se zahvaljivao prisutnima i čuvenu baladu „Still Loving You“ najavio sa „Još uvek te volimo Srbijo“.

Za sam kraj, ostavili su jedan od svojih najvećih hitova „Rock You Like A Hurricane“, koji je doveo atmosferu do usijanja – cela Arena se orila od aplauza, dok su presrećni Nemci mahali i klanjali se fanovima, uz iskreno „Hvala vam Beograde, divni ste!“.

Naša prestonica sinoć je stajala rame uz rame sa evropskim metropolama i iskreno se nadamo da nam slede još mnogi veliki koncerti ovog kvaliteta.

 

Autorska prava na fotografije su regulisana – molimo potpišite autorku:

Foto: Aleksandra Ignjatović