Нова кујћа за Јевтиће крај Варварина
ПРИЧА СА СРЕЋНИМ ЕПИЛОГОМ

Некада у оронулом кућерку, сада у прелепом домаћинству. Некада церада преко срушеног зида, сада изолација и фасада. Некада у два кревета, сада сви у својим собама.  Некада корито и пољски тоалет, сада купатило. Некада без патика и лопте, сада са копачкама и неколико лопти. Некада страх и неизвесност, сада срећа којој нема краја. Још једна тешка прича добила је свој срећни епилог. Јевтићи су од Хуманитарне организације Срби за Србе, односно од свих њених донатора који су одвојили део новца за ове намене – добили кућу у селу Бачина код Варварина и напустили урушени дом у селу Мареново.

Ипак, најважније је да наш мали херој Мартин (12) сада има где да доведе своју другарицу из Крушевца и остале другаре. Има довољно места за све. Близанци Мартин и Матија побрали су пре неколико месеци сву насклоност својим симпатичним нагласком, лепим васпитањем и, пре свега, добродушношћу. Велики број људи укључио се како би њихова породица, коју чине још отац Милан, мајка Жаклина, сестра Тамара (17), браћа Ненад (20), Немања (15), и Никола (21), који има сметњи у развоју, напокон добила прилику за леп и достојанствен живот.

„У овој кући добили смо све што нисмо имали у старој. Имамо свој дом и купатило, ту су нам парк и игралиште, школа је велика и има много више другара и другарица. Пре нас је било срамота јер нисмо имали где да их доведемо. Највише ми се свиђају собе и авлија испред куће где се играмо” – испричао је Мартин у једном даху.

Ови дечаци и заљубљеници у фудбал, присетимо се, ишли су са својим татом у надницу, брали су јагоде и носили гајбице да би сакупили за копачке и лопту. Захваљујући добрим људима, добили су сада копачке, лопте и много тога још…

„Варварин нам је сада ближи, па играмо тамо фудбал. Тренутно је сезона готова, али треба ускоро да радимо лекарски преглед да бисмо могли да играмо утакмице и турнире. Срећна су ми осећања због свега” – говори усхићено задовољни Матија.

Домаћинство које им је купљено, поред простране и лепо сређене куће, обухвата низ помоћних објеката, три дворишта и земљу коју могу да обрађују. Осим тога, кућа је окречена, постављен је ламинат у собама и обезбеђени су три ормара, ормарић, комода, кревет са душеком, два лежаја и осам столица. Круна акције била је када је стигао половни трактор. Укупна вредност помоћи износи 3.542.264 динара (око 30 хиљада евра).

Приредила С. Лазаревић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању