Промоција једне од најлепших грчких регија
ТЕСАЛИЈА ЗОВЕ ТУРИСТЕ

Промоција једне од најлепших грчких регија Тесалије, одржана је у Београду уз велико присуство туристичких агенција и медија. Гувернер за туризам и културу Тесалије, Јанис Бутинас је уочи Сајма туризма на којем ће ова регија бити представљена, упознао представнике туристичких агенција и новинаре о свим атракцијама које нуди овај регион, али и посебним искуствима која ће засигурно привући туристе из Србије.

Да Тесалија обилује јединственим лепотама сведочи и чињеница да управо овој области припадају чувени Метеори, полуострво Пилион – где се спајају планине и море, језеро Пластира, острва Спорада – Скијатос, Скопелос и Алонисос, као и приобална регија Ларисе. У питању су дестинације које привлаче све више страних туриста понајвише због могућности за развој посебних облика туризма као што су планински, бициклистички, верски, гастрономски, док сезона траје од пролећа, па све до касне јесени.

Бутинас је нагласио да је у оквиру програма промоције туризма Тесалије акценат на српском тржишту, посебно када су у питању туристи који планирају летњи одмор, али и они који су љубитељи верског туризма.

“Резултати истраживања које смо спровели, показују да су многи Срби – посебно они од 35 до 50 година, заинтересовани да упознају нове дестинације које нуде разноврсност. Зато их позивамо да обиђу језеро Пластира, Пилион и Метеоре, односно све оне дестинације које поред класичног туризма нуде и алтернативне могућности за уживање, као што су бициклизам и гастрономија. Све су то активности у којима можете уживати широм Тесалије и то не само током лета, већ и у пролеће и јесен”, рекао је он и додао:

“Посебно желим да истакнем да је Ускрс у Тесалији посебан и зато позивам све православне Србе да га проведу у Метеорима”

Догађају су присуствовали и представници амбасаде Грчке у Београду, али и Удружења Грка у Србији.