ЉУДИ И ДОГАЂАЈИ
Нико као Никола Јокић

Никола Јокић (26) први је Србин који је освојио МВП награду у најјачој кошаркашкој лиги света, а тек трећи Европљанин који је дошао до највећег индивидуалног признања у НБА. Уз сву доминацију Американаца у кошарци, ово је први пут у историји да су једне сезоне МВП НБА и Евролиге из исте државе – Никола Јокић и Василије Мицић.

Никола је са целом екипом Денвера дочекао проглашење, устао и одржао кратак говор пред саиграчима. Скромно, у свом стилу рекао је да је МВП трофеј заслуга целе екипе, а не само његова.

– Све вас волим – поручио је Никола на крају.

Како преносе амерички медији, тренутно најславнијем Сомборцу се од Денвер Нагетса спрема „супермакс“ уговор који ће бити вредан чак 241 милион долара! За „супермакс“ уговор се конкурише уколико је играч у лиги минимум осам година, игра све време у тиму који га је драфтовао, члан је идеалне петорке  у последње две сезоне, или уколико је освајач индивидуалне титуле, дефанзивни играч године или МВП. Колико ће Јокић зарадити видећемо, тек у домовини га већ виде као најбољег српског кошаркаша свих времена.

 

Припремила Милица Стаматовић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању