Принова у породици Карађорђевић

Принц Филип и принцеза Даница постали су
родитељи малог Стефана који се после само
неколико дана појавио у јавности, у друштву
мајке, оца, баба и деда.

Деведесет година се, кажу, чекало на рођење мушког детета породице Карађорђевић у Србији. Последњи пут дечкић који је закмечао био је принц Томислав, син краља Александра Првог, 19. јануара 1928. године.
Рођењу малог принца Стефана 25. фебруара присуствовали су и његове бабе – бразилска принцеза Марија да Глорија од Орлеана и Браганце и Зорица Маринковић, као и поносне деде – престолонаследник Александар и сликар Милан – Циле Маринковић. На дан рођења звонила су звона у београдском Храму светог Саве, у Цркви светог Ђорђа на Опленцу (породичној задужбини Карађорђевића) и у манастиру Жича. Неколико дана пошто је пред новинарима заплакао и престолонаследник Александар који је са другом супругом принцезом Катарином био домаћин новинарима и члановима породице, разговарали смо са сречним татом принцом Филипом о новој ситуацији у његовом животу и плановима за будућност.
Шта сте открили о себи након што сте постали отац?
– Даница и ја смо кроз целу трудноћу пролазили заједно. Од самог почетка и био сам свестан нових промена у нашем животу и велике одговорности коју сада имамо. Био сам поносан на фантастичну чињеницу да ћемо Даница и ја постати родитељи, водио сам рачуна да се изузетно здраво хранимо, правио сам јој супице и трудио се да и кроз исхрану дамо нашој беби само најбоље намирнице. Трудио сам се да много читам о темама важним за нове родитеље, био сам увек уз Даницу пружајући јој сву љубав и пажњу како би трудноћа текла беспрекорно.

Наставак можете прочитати у броју 3085.