Погибија заставника Мијодрага Тошковића
ЉУДИ И ДОГАЂАЈИ

На редовној вежби десантирања из хеликоптера на водену површину коју су изводили припадници 72. бригаде за специјалне операције изнад канала Дунав-Тиса-Дунав, а у рејону војног комплекса Орашац, тешко је повређен подофицир Бранко Војводић, који се после операције, налази на интезивној нези на ВМА, док је заставник Мијодраг Тошковић изгубио живот приликом пада у канал.

Заставник Мијодраг Тошковић рођен је 1980. године на Цетињу. У професионалној служби у Војсци Србије је од 2000. године. Више пута је одликован и награђиван за резултате у служби. За собом је оставио супругу и троје деце.

Министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, обишли су  породицу страдалог заставника у Старој Пазови, изјавили саучешће и обећали сву неопходну помоћ.

Генерал  Мојсиловић је формирао комисију за испитивање догађаја, која има задатак да сагледа све околности и утврди узрок његовог настанка. Стручне комисије за испитивање догађаја формирали су и командант Ратног ваздухопловства и ПВО и командант 72. бригаде за специјалне операције.

Приредила Милица Стаматовић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању