Šta kažu planete

Čovečanstvo na prekretnici

U oktobru smo imali povećanje broja obolelih zbogretrogradnogkretanja Marsa. Retrogradni Mars predstavlja vraćanje na stare probleme, borbu sa istim neprijateljem. Mars je ratnik i on u toj borbi iz svih oružja napada Saturna i Plutona, što predstavlja nepovoljan aspekt. Mars, između ostalog, po astroanatomiji, vlada oksidacijom krvi, „grudnim bolestima“, bubrezima, upalnim procesima, pa njegova trenutno negativna pozicija potencira već poznate slabe tačke koje napada aktuelni virus.

Zbog svog retrogradnog kretanja (prividnog kretanja unazad), moguće su pojave ponovljenih infekcija kovidom. Saturn vlada starijom populacijom, kao i osobama koje pate od hroničnih oboljenja, pa su ove grupe ljudi posebno ugrožene. U slučaju „napada“ opasnim bolestima, kod nepovoljnog Saturna, oporavak teče sporo i teško, uz dugotrajne posledice. Pluton ovoj analizi, na žalost, dodaje mračne prognoze, on predstavlja opasnost „koja vreba iza ćoška“, iz potaje.

Ipak, kod nas je situacija nešto lakša od svetske jer je Srbija u znaku Jarca, znaku čiji je vladar Saturn. U tom smislu znanje i iskustvo „starog mudraca“ mogu pomoći da se problemi koji slede lakše prevaziđu – učimo na greškama! Sve do 18. decembra moguće je očekivati nekoliko pikova, odnosno povećanja broja obolelih od virusa korona. Od tog datuma, kada Jupiter i Saturn iz sazvežđa Jarca pređu u sazvežđe Vodolije, na globalnom planu osetiće se značajno olakšanje, posebno za stariju populaciju. Mlađa i srednja generacija osetiće se mlađe, poletnije i opuštenije.

Sledeće godine, 28. januara, pun Mesec iz sazvežđa Lava formiraće sa Marsom i Uranom iz sazvežđa Bika, te Jupiterom i Saturnom iz sazvežđa Vodolije kombinovani aspekt, tzv. „fiksni T kvadrat“. Zamišljeni, četvrti krak naći će se u sazvežđu Škorpije, koja može doneti ozdravljenje, regeneraciju, oporavak od bolesti koje prete smrtnim ishodima. Kako Mesec u Mundanoj astrologiji vlada širokim narodnim masama, moguće je da će se upravo u tom periodu početi sa masovnom primenom leka ili vakcine koja bi mogla konačno svet da oslobodi ove pošasti.

Priredila Branka Kovačević

Opširnije pročitajte u našem štampanom izdanju