Glumac Ivan Mihailović sve češće sa mikrofonom

Ivana Mihailovića (29), glumca najpoznatijeg po ulozi Mirka Klisure u seriji „Vojna Akademija“, zatekli smo u pauzi između dve predstave „Mačka u čizmama“ u Pozorištu za decu „Puž“. Nimalo umoran, dobro raspoložen, nasmejan i oduševljen radosnim dečjim licima, Ivan nam je ispričao ponešto o novom projektu „Čiča Mičina priča“, o nastupu na „Dečjem beogradskom proleću“ i seriji koja ga je proslavila.

Kako izlazite na kraj sa decom koja važe za najzahtevniju publiku u pozorištu?

Izuzetno volim rad sa decom, mislim da je to nešto što je i neophodnoza opstanak pozorišta. U pozorištu zadecu se neguje publika. Publika se pravi i stvara, neće niko da krene u pozorište sa dvadeset i nešto godina akopre toga nije gledao neku predstavu upozorištu za decu. Pozorište je magijakoja traje hiljadama godina i trajaće dokje ove planete jer je živa reč nešto štonikada neće biti zamenjeno mašinama.

Jeste li iz ljubavi prema deci prihvatili i učešće na „Dečjem beogradskom proleću“?

Da, naravno. To je jedna divna inicijativa grada Beograda da vrati važan festival i da se posle niza godina ponovo snimi album sa novimpesmama za decu. Kada je Festivalobnovljen, na repertoaru su bile većpostojeće dečje pesme. Prošle godineje snimljeno jedanaest novih pesama,a ove godine dve više. To je, zaista,toliko lepa stvar i zaslužuje mnogoviše pominjanja u javnosti, nego štoje bilo do sada. Meni je čast što samučestvovao na Festivalu i što se mojapesma dopala najmlađoj publici.

Volite li i inače da pevate?

Volim da pevam, ali u svojoj tuškabini. Suštinski nisam pevač, jer da znam baš dobro da pevam verovatno bih se time i bavio. Obožavam rokenrol i zvuk gitare. Moj otac svira na gitari pa sam uz njega i zavoleo tu vrstu muzike.

Snimate već četvrtu sezonu serije „Vojna akademija“, kako se pronalazite u toj priči?

Ta „priča“ traje već sedam godina, mi sada snimamo četvrtu sezonu.Serija mi je jako bitna i donela mije mnogo toga pozitivnog u ovoj mojojkratkoj karijeri. „Vojna akademija“ jemnoge ljude vratila ispred televizora. Porodice se ponovo okupljajui gledaju seriju kao što sam ja to nekada, kao dete, gledao sa mojim roditeljima i bratom Nikolom. Napravljena je za sve od pet do sto pet godina,puna je duhovitih, emotivnih, ljubavnih priča, priča o prijateljstvu kojeje pomalo zapostavljeno u periodu ukom živimo.

Nastavak možete pročitati u broju 3091.