Mali heroji festa

Dok su se Sunita, Kristijan, Edin i Emran radovali premijeri filma “Mali banditi u potrazi za mamom”, rađen po pričama iz njihovih života, moćni preduzimač ih je, zajedno sa bolesnim ocem, izbacio iz kuće. Onog dana kada su vetar, mećava i hladnoća okovali Beograd. Smestio ih je na pustu poljanu, u stari, bušni kontejner bez struje i vode. Odatle su krenuli na crveni tepih, da se poklone publici koja nije imala pojma kakva se drama dešava junacima film.

Od pre nekoliko godina nemaju majku. Otišla je od kuće kada je Emran naučio azbuku, Sunita krenula u školu, Kristijan u vrtić, a mali Edin se grejao u tatinom naručju. Od pre nekoliko dana nemaju ni dom. Prethodni je srušen, iz poslednjeg su najureni.

– Došao je čovek i rekao: „Imate dva dana da odete” – zamišljeno će Sunita (14). On je došao da na tom mestu zida mnogo toplih domova za neke buduće stanare, a za dosadašnje, ovu petočlanu porodicu, našao je, po svom ukusu, prigodan smeštaj: razlupani kontejner od četiri kvadrata, bačen u nigdinu između pruge, blatnjavog puta, fabričkog dimnjaka i džinovskih santi leda što ih tu donosi „Gradska čistoća“ sa beogradskih ulica i reka. Tu je ove ljude biznismen smestio onog dana kada je duboki minus stezao prestonicu.

Nastavak možete pročitati u broju 3084.