Полиција преузела комплекс у Бањској
НЕМА МИРА НА КОСМЕТУ

Нечувено безакоње и терор који Приштина спроводи на северу Косова и Метохихје над Србима и српском имовином не престају. Припадници косовске полиције упали су у хотел и бањски комплекс „Рајска бања“ у Бањској код Звечана, у поподневним сатима у уторак 19. децембра, и насилно истерали раднике. Огласила се и Косовска агенција за приватизацију (АПК) која је преузела управу над комплексом. Агенција је „Рајску бању“ означила као „имовину друштвеног предузећа Косова“ и дала је у закуп Министарству унутрашњих послова.

– Управни одбор АПК, на захтев МУП-а, за потребе и јавни интерес тог Министарства, одлучио је да се ови објекти дају у закуп Министарству унутрашњих послова – рекао је генерални директор ове агенције Арбен Љимани и додао да је одлука донета на састанку одржаном 14. децембра у Приштини.

Љимани тврди да је Агенција за приватизацију покушала да контактира лица или субјекте који су користили ову имовину, али да нису добили одговор, због чега су затражили „помоћ“ такозване косовске полиције за преузимање објекта.

Припадници косовске полиције упали су у хотел и бањски комплекс и истерали раднике.

После немилих догађаја у Бањској од 24. септембра када је дошло до оружаног сукоба косовске полиције и једне групе Срба, не из Бањске, блиндирана возила косовске полиције, возила Кфора и Еулекса више данима су буквално заокупирала ово место са око 120 домаћинстава Срба и близу 400 становника. Од тога дана мештани Бањске  живе у даноноћном страху, што су ови најновији догађаји још појачали.

У Основној школи „Бановић Страхиња“ настава је била обустављена до 6. Октобра, у договору са Саветом родитеља и школе, која броји 40-так ученика у осам разреда.

 

Текст и фотографије Зоран Влашковић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању