УЛУС ОТВОРИО ДВЕ ИЗЛОЖБЕ
Слике нових и награђених чланова

Изложбену годину УЛУС започиње двема изложбама у својим просторима – у Галерији УЛУС-а, у Кнез Михаиловој, и у Уметничком павиљону „Цвијета Зузорић”. У првом простору су до 31. јануара изложени награђени радови са УЛУС-ових изложби одржаних у претходној години, а у Павиљону излажу нови чланови овог колектива и та дела публика може да види до 15. фебруара.

Како кажу у Удружењу, изложба нових чланова УЛУС-а традиционално се одржава у јануару, чиме се симболично скреће пажња на нову креативну снагу коју УЛУС добија са младим уметницима у својим редовима. Пријем у чланство УЛУС-а најчешће је прва степеница у професионалном животу уметника након завршених студија, али не тако ретко уметници који су већ деценијама присутни на уметничкој сцени желе да професионалну верификацију остваре и чланством у Удружењу. На конкурс, расписан у другој половини прошле године, пријавила су се 94 кандидата, од којих је примљено 77, а троје уметника, по позиву, постали су чланови УЛУС-а.

Галерија Удружења годину започиње репрезентативном изложбом награђених радова изложених 2020. на самосталним и групним изложбама у УЛУС-овим изложбеним просторима.  Изложба радова који су награђени у свим категоријама у прошлој години јединствена је прилика да се у једном изложбеном простору сагледају најзначајнија достигнућа по оцени УЛУС-ових жирија који су селектовани за сваку награду посебно.

О.Р.