Спасили смо многе бракове

У посети приватном детективу

Братислав Петковић, који је 30 година радио у Служби државне безбедности, сада своје услуге пружа у приватној детективској агенцији, где ради као саветник. Нисмо одолели да га на почетку не питамо да ли у детективском послу има јурњаве на мотору или колима као у филмовима.

То се већ односи на методику и тактику, али о томе не причамо, строго ће Петковић. Важно је да се снађемо и да успешно завршимо посао, а како то радимо–то је тајна. Ипак, добар детектив мора да има полицијско искуство.

Стратегија коју смо одабрали за сусрет са детективом Петковићем је, наравно, да проникнемо у тајне детективског посла. Прво нема кашњења.

Моји детективи не смеју да касне одсечно ће Петковић, који свог саговорника нетремице посматра, тако да имате утисак да може и мисли да вам прочита.

Што се тиче броја месечних случајева на којима раде, наш саговорник каже да нема правила.

Постоје периоди када је сезона, и то је углавном септембар. Ове године је било мртвило због короне, када, током ванредног стања, није смело да се излази напоље, после чега је уследила експлозија.

Ми се само трудимо да помогнемо људима. Као што, рецимо, аутомеханичар поправља аутомобиле, тако ми поправљамо бракове каже Петковић, а затим следи објашњење – Помажемо људима да себе сагледају и да се коригују. Имали смо случај младе девојке, која је пет година била у вези са младићем. Она је дипломирала на Правном факултету, а младићу су остала два испита. Ипак, она је хтела да га проверимо јер јој је нешто било чудно, али није знала шта. Открили смо да је младић дао само три испита у првој години, иако је редовно одлазио на предавања. Њих двоје су раскинули јер она није хтела више да живи у лажима.

Ко чешће долази да пријави прељубу: мушкарци или жене?

Пише Јасмина Вујадиновић Цвјетковић