Старија жена и млађи мушкарац: лавице у кревету

Зрелим женама прија енергија млађих мушкараца и динамика еротског односа, коју младост сама по себи најчешће носи, каже доц. др Данијела Тиосављевић, психијатар и сексолог

Немој да се везујеш све док не будеш имао довољно искуства, тек ти је 20 година! Немој да се удајеш, прво се запосли и направи каријеру! Немој да се забављаш са тим старкељом, шта ће рећи родбина и комшилук! Ју, сине, је л’ те мајка родила да ми у кућу доводиш ту матору коку, коју нико није хтео, па је тебе смотала? Зар да останем без унучића?

Оваквих предрасуда у нашој средини има и увек је било на претек. Наше баке приповедају да су се кришом заљубљивале у млађег мушкарца, али да су морале да се удају за барем две године старијег партнера. Разлог: једино такав, сматра(ло) се, може да буде глава породице.

Али, као што се говори да колико има људи, толико има и ћуди, исто тако различити су и еротски афинитети. Тако, рецимо, има девојака које једноставно не прихватају велику разлику у годинама, док неки млађи мушкарци желе да буду са старијом женом да би их издржавала или подржавала у сваком смислу. Особе које су, пак, прешле 45 година и пропустиле шансу да заснују породицу и створе потомство, траже некога са ким би могле да остваре брак.

Музички суперстар, Мадона, после брака са деценију млађим Гајем Ричијем, низала је млађе мушкарце. Глумица Деми Мур и 15 година млађи Ештон Кучер су дуго били мета трачева америчке и светске јавности, а онда су се развели. Неке наше познате личности су, и поред велике разлике у годинама, и даље у љубави. Од чега то зависи, питали смо доц. др Данијелу Тиосављевић, психијатра и сексолога.

Наставак прочитајте у броју 3134.