Strašilijada u Boljevcima

Kao i do sada, krajem avgusta u Boljevcima – tradicionalna „Strašilijada“! Iako po propozicijama ona jeste nadmetanje u izradi i postavci strašila, a o pobednicima odlučuje žiri, ovogodišnja nije bila takmičarska već revijalna, a veselim druženjem u Nautičkom selu „Biser“ obeleženo je punoletstvo ove Manifestacije

Da je i ove godine žiri odlučivao o izboru naj-strašila, bilo bi teško doneti odluku. Publici se na mestu gde Sava obalu svojim talasima zapljuskuje, predstavila jedna ljupka Zuska. Do nje, jedan skejt plavi i strašilo što stoji na glavi! Tu je i strašilo što gitaru svira, do njega jedna baka sa rogovima – ne da mu mira! Okrenuti leđima jedan lola sa šeširom, i jedna šmizla u negližeu. Ups, naspram njih dama što stoji sama, i jedno strašilo žute glave i kosom od neke trave. Čudo neviđeno, jedno interaktivno strašilo u pelenama došlo nam iz Zemuna! Publika razrogačenih očiju, širokih osmeha, duša im puna! A onda, za ni po’ jada, a ovo je ipak „Strašilijada“, niotkuda došeta jedno strašilo, što je pomalo decu uplašilo. „Hodajuće strašilo“ ove godine bio je Damjan Silbaški, koji se potrudio da sam napravi masku, istu na sebe navuče i ušeta u revijalni deo „Strašilijade“. O, maskarade! Prepričava celo selo – bilo je veselo.

Retrospektivna izložba

Kako je ovogodišnja „Strašilijada“ osamnaesta, priređena je i retrospektivna izložba fotografija sa do sada održanih, a svi posetioci na poklon su dobili „Katalog manifestacije „Strašilijada“ 20012018.“, koji je napravljen zahvaljujući podršci Gradske opštine Surčin. Ovogodišnjim revijalnim dešavanjem u Nautičkom selu „Biser“ obeleženo je punoletstvo ove manifestacije.

Nastavak možete pročitati u broju 3110.