Пилуле више не станују овде
АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА

Цео свој радни век др Јелисавета Куносић је провела у Клиничком центру Србије. Дипломирала је на Медицинском факултету у Београду, специјализирала интерну медицину, магистрирала неуроимунологију и алергологију, докторирала пулмологију и нарочито се бавила пацијентима оболелим од астме. Након тога је радила и као судски вештак из области интерне медицине, пулмологије и алергологије али се одласком у пензију потпуно посветила алтернативној медицини. Недавно је, након шест година чланства, постала и академик Руске Академије природних наука.

Наиме, њено интересовање за алтернативне области медицине је почело још пре више од две деценије када је отпутовала на студијско путовање у Јапан. Увек је била знатижељна да прошири своја знања и никада се није задовољавала резултатима класичне медицине када она само поправи стање пацијента, смири симптоме али неретко не дође до правих разлога зашто је болест настала. Још тада је пожелела да научи неке нове методе дијагностике па је заједно са доктором Момиром Дуњићем, који је први почео методом B Digital O Ring testom (BDORT) да се бави код нас, отишла у Токио. Упознала је чувеног професора Омуру и од тада ову методу, такозвани „О Ринг“ тест усавршава и помаже уз помоћ ове дијагностике својим пацијентима. Данас комбинује знања стечена из класичне, затим комплементарне медицине, своје огромно клиничко искуство које има у раду са пацијентима и све то интегрише у опште знање и општи приступ, мекан, неагресиван за пацијента.

     Резонантна дијагностика је једна од метода квантне медицине а методаО ринг“ је заснована на резонанцији електромагнетних таласа, на феномену који је открио познати физичар, српски научник Михајло Пупин. А идеју да феномен резонанције примени у дијагностичке сврхе и уведе у медицинску клиничку праксу, добио је управо проналазач ове методе проф. др сци. мед Јошиаки Омура још осамдесетих година прошлог века.

– Овај преглед спада у  неинвазивно дијагностичко-терапеутске методе и траје од 30 до 60 минута. Може бити директан, када лекар ради дијагностику сам са пацијентом, или индиректан, и тај се чешће примењује. У том случају преглед врше два лекара или лекар и његов асистент. Један лекар-асистент служи као „медицински апарат“ и он једном руком, прелази преко тела пацијента, а на другој руци прави стисак прстију у облику слова О. За то време други лекар мери мишићну снагу тог стиска, покушавајући да отвори тако стиснуте прсте у облику слова О. Током прегледа мења се мишићна снага у зависности од информација које се добијају феноменом резонанције из електромагнетног поља пацијента. Ту уствари главну улогу игра пинеална жлезда, такозвано „треће око“. Она скенира и детектује електромагнетне таласе и упозорава када нешто у телу није добро. Када постоји нека промена или болест, она у секунди излучи серотонин и доведе до слабости мишића и прсти састављени у слово О се буквално отварају попут биоскенера. Онда знамо да у том делу нашег организма постоји проблем. Следеће што треба да утврдимо јесте да откријемо који је лек одговарајући. Када прислонимо неки лек а они могу бити из класичне медицине, затим суплементи, препоручена храна за који мислимо да ће деловати и када се прсти затворе то значи да смо на добром путу, да смо нашли оно што делује и помаже.

 

Пише Бранка Ковачевић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању