У част девојчице страдале у „Рибникару“
ФОНДАЦИЈА АНГЕЛИНА

Израђене хаљине део су иницијативе Фондације коју је основала породица Аћимовић, са циљем очувања сећања на њихову ћерку Ангелину, али и све жртве настрадале у Рибникару, Дубони и Малом Орашју.

Овим поводом на свечаности су приказане и две хаљине престижне француске модне куће Кристијан Диор, специјално креиране за ову прилику. Подршку породици пружили су и модни дизајнери: Игор Тодоровић, Драгана Огњеновић, Бата Спасојевић, Стефан Ђоковић, Александар Забуновић, Ива Батаковић, Светлана Јаћовић, Марија Тарлаћ, Ивана Давидовић, Инес Јанковић, Софија Милошевић, Мина Крстић, Катарина Јовановић, Јелена Филиповић, Сања Перић и Мелина Џиновић (Хамел).

„Иако је наша туга неизрецива, синоћ смо успели сви заједно да призовемо светлост коју је Ангелина, као и сви њени другари, донела у наше животе. Њен осмех, радост и неизмерна љубав наставиће да нас инспиришу и подсећају на лепоту коју је пружала свуда где је крочила. Испуњени смо што ће изложене хаљине остати трајни симбол њеног неизмерног талента и посебног уметничког сензибилитета и дубоко захвални свим људима који су нам помогли и који нам стално пружају руку подршке“, изјавио је Анђелко Аћимовић, Ангелинин отац.

На догађају је био присутан велики број званица, међу којима су били и Ангелинини другари из разреда и школе, породице жртава, као и наставница историје, Татјана Стевановић, рањена у трагедији у Рибникару.

 

Хаљине су изложене у пословном делу у шопинг зони Сава Центра, а сви који желе да подрже мисију фондације, имају могућност да их купе, по појединачној цени од 800 евра. Сва средства биће усмерена у даље активности фондације.

Фондација „Ангелина“ усмериће свој будући рад на чување успомена на жртве и настојати да утиче на спречавање деструктивних појава у друштву, неговањем вредности породице, заједништва и васпитања.  Њен рад биће заснован на прикупљању донација, спонзорстава, добровољних прилога и поклона.

Главни покровитељ догађаја којим је обележен почетак рада Фондације „Ангелина“ је Фондација за српски народ и државу, док се међу осталим пријатељима који су пружили изузетан допринос реализацији ове иницијативе налазе и Сава Центар и Кока Кола ХБЦ Србија.

 

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању