Пламен наде за напаћену децу
ХУМАНОСТ

Хуманитарна организација Срби за Србе покреће, као и сваког Божића, велику акцију прикупљања средстава за малишане који живе у врло тешким условима. Под слоганом: Упалимо пламен наде и обезбедимо овој напаћеној деци нормалне услове за живот – они позивају све људе племенитог срца да дају свој допринос. Такође, овом позиву су се придружиле и многе познате личности: Андрија Милошевић, Слобода Мићаловић, Виктор Савић, Александар Радојичић…

Поред породице Илин, посебно су издвојили још три породице…

Невенка

Мала Невенка Радивојевић (5) одраста у селу Трњани код Добоја. Погледала нас је својим сањивим и бистрим окицама, збуњена јер није навикла на госте, пишу представници ХО Срби за Србе. Заједно са оцем Станком, мајком Горданом, Савом (13), Васом (12), Љубисавом (10), Миливојем (9) и Синишом (7) дели катастрофалну кућу и ужасно покућство. Купатило не деле јер као да га и немају! Невенкина највећа жеља је да добије топлу и розе собу! Породици Радивојевић треба реновирати и опремити кућу,  а за завршетак акције недостаје још више од 30.000 евра.

Милош

Веровали или не, мали Милош Чутурилов (6) живи у пећини! Скучени лагум је све што има његова породица коју чине још Мира (15), Златица (17), Марица и Светозар. Нажалост, скоро сви имају озбиљне здравствене проблеме. У близини, у оронулом кућерку који је можда у још горем стању него пећина, с обзиром да је у фази рушења, у једној собици се сви ноћу заједно потрпају у три кревета. Милошева највећа жеља је да има детињство као сва друга деца.

Породици Чутурилов је потребно купити и опремити кућу, односно нешто више од 30.000 евра.

Дуња

У кући с испуцалим зидовима, дотрајалом столаријом и лошим кровом, у Мокрину код Кикинде, живи породица Тот-Докић: Михајло (1), Дуња (2), Андријана (5), Марко (5), Снежана (7), Милош (8), мајка Весна, отац Ненад и стриц Горан. Купатило немају, па се купају у кориту или, кад је лепо време, испред куће. Живе од сточарства. Дуњина највећа жеља је да се безбрижно игра у новој кући. И овој породици је потребно више од 30.000 евра.

 

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању