Слон као инспирација
ИЗЛОЖБА КАРИКАТУРА У ЗОО ВРТУ

У алеји карикатура Београдског зоолошког врта отворена је  изложба карикатура Седмог међународног конкурса Animal Cartoon 2022 на тему: слон. Конкурс су организовали Бео зоо врт, Информатика Београд и портал Анимал Картун, а пристигло је укупно 1589 радова 477 карикатуриста из 62 земље са свих континената. Жири у саставу: Тошо Борковић, Хусејин Чакмак из Кипра, Миломир Ђукановић, Лазо Средановић Дикан, Јово Шкомац, Марија Солдатовић, Никола Костандиновић и Шпиро Радуловић, радио је седам дана на одабиру карикатура за награде, каталог и изложбу. Прву награду је освојио Масуд Шојаи Табатабаи из Ирана, другу Марко Де Анђелис из Италије а трећу наш карикатуриста Предраг Србљанин Срба. Дипломе су добили карикатуристи из Индије, Бразила, Румуније, Ирана, Турске, Русије, Алжира, Чешке, Кипра, Саудијске Арабије, Танзаније, Мађарске, Северне Македоније, као и  Слободан Обрадовић, Мухамед Ђерлек Макс и Мирослав Јаковљев из Србије.

Изложба је постављена на 12 паноа и биће ту годину дана. То ће бити јединствена понуда посетиоцима Бео зоо врта да поред живих животиња разгледају и животиње на карикатурама еминентних светских карикатуриста.

Овај конкурс карикатура о животињама је побудио велику пажњу карикатуриста у целом свету. До сада је забележено преко 300 хиљада пратилаца портала Анимал Картун (www.animalcartoon.net).

 

Шпиро Радуловић

Менаџер портала Animal Cartoon

 

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању