СТАЗАМА ЛЕПОТЕ И ИЗАЗОВА
Јахорина – Ултра Треил маратон

Иако позната као зимски центар, Јахорина је на путу да продужи туристички  живот током читаве године. Наиме, од догађаја и садржаја у летњој сезони зависи и број људи који ће доћи да баш овде проведу део одмора. Управо зато су на олимпијској планини решили да наставе организацију једног од најзахтевнијих ултра маратона у југоисточној Европи. Седмо по традицији, али друго и до сада најизазовније издање „Јахорина Ултра Треила” у организацији  Олимпијског центра „Јахорина“ одржаће се 24. и 25. јула.

Ово такмичење ће се одвијати на стазама различите дужине и могу учествовати како рекреативци тако и професионални тркачи. Трка је конципирана тако да стазама повеже Јахорину с другим деловима БиХ, да промовише природно, културно, историјско и олимпијско наслеђе. Планиране су следеће дужине стаза и њихове стартне позиције: – Мини 24 км, Макси 50 км и Ултра 100 км. Занимљиво је да Макси стартује на Игману чиме организатори желе да повежу две олимпијске планине.

Директор Олимпијског центра Дејан Љевнаић је рекао на конференцији за медије, одржаној тим поводом, да Макси трку организују у сарадњи са „ЗОИ 84”.

„На наше велико задовољство, заједничким снагама са директором Јасмином Мехићем и његовим тимом, реализоваћемо Макси трку, која је посебно атрактивна управо због тога што симболично спаја две олимпијске планине и у центар ставља град Сарајево. Пријављено је више од 300 такмичара из 20 земаља, који ће трчати нашим новим треил стазама. Пријаве су и ове године на нашем званичном сајту – www.jahorinatrail.com и позивам све тркаче, рекреативце али и професионалце, да се пријаве и уживају на стазама где лепота среће изазов.“

– Потрудили смо се да и ове године изненадимо стартним пакетом у којем се налазе дизајниране мајице, маске, бандане и стартни број. Наградни фонд за најспремније и најбрже ове године је 5.000 КМ, плус награде спонзора, али и учешће на партнерским тркама: Кападокија Ултра Треил, 100 миља Истре, Ред бул 400, Скакавац треил, Голден ринг Ултра треил, Стара планина Ултра треил и Ултра Треил Хангари”– рекао је Дејан Љевнаић и позвао људе из региона да дођу на Јахорину која нуди много забаве за све.

Пише Д. К. –И.

Фотографије ОЦ Јахорина