Колин Фарел у Дизнијевој бајци „Дамбо“

Познати ирски глумац игра једну од главних улога у филму за децу и одрасле а на турнеји по свету, где се одржавају премијере тог остварења, објашњава зашто је жарко желео тај посао и због чега са децом треба поступати са много поштовања

Холт Феријер је бивша циркуска звезда чији се живот потпуно променио пошто се вратио из Првог светског рата. Док је био одсутан, његова жена, са којом је у тандему изводио акробације, умрла је, а бригу о сину и ћерки преузео је циркус. За сопствену децу, после четири дуге године, постао је странац. И не мање битно – у рату је остао без једне руке. Једини посао који сада може да добије јесте да се брине о слоновима и чисти њихове штале. Безвољно пристаје, не видећи у ергели слонова ништа необично – малишана са превеликим ушима. Ипак, Холтова деца се везују за то слонче по имену Дамбо и оно постаје најважније за будућност две породице, људске и слоновске.– Након повратка из рата, Холт је и психички и физички у ранама и више не познаје живот који је прекинуо пре четири године – каже ирски глумац Колин Фарел, који игра управо тог јунака филма.

Када се спомену „Дизни“ и „Дамбо“ сви мисле на дечју бајку или цртани филм из 1949. године, али ова играна прича са глумцима је другачија, мешавина драме и комедије, како је описује енглески редитељ Тим Бартон. Нимало једноставна за снимање, али веома емотивна за гледаоце. Зато је, каже искусни редитељ, узео глумца за кога је био уверен да најбоље може да разуме мешавину тих осећања, а то је – Колин Фарел.Са друге стране, глумац хвали редитеља због кога је највише и пристао да игра у филму: – Већ двадесет година га обожавам, још откако сам видео његов филм „Едвард Маказоруки“. Када сам чуо да он планира да режира „Дамба“, одмах сам помислио на брак између магије те приче и редитеља познатог по стварању магије на филму.

Наставак прочитајте у броју 3141.