Опасно полетање и слетање
ЉУДИ И ДОГАЂАЈИ

Ер Србија саопштила је да са компанијом Маратон ерлајнз раскида сарадњу након инцидента који се догодио 18. фебруара, када је дошло до оштећења авиона ембраер Е195 ове грчке авио-компаније.

Ер Србија је саопштила да се неће оглашавати у вези са детаљима о лету, све док је истрага у току.

Подсетимо, авион компаније Маратон ерлајнза са 106 путника слетео је на београдски аеродорм „Никола Тесла“ с рупом у трупу авиона и оштећеним крилом. Авион је оштећен приликом полетања са београдског аеродрома када је ударио у светлосну сигнализацију на крају писте. Како се незванично сазнаје, узрок ицидента је кратак залет који је пилот узео приликом полетања, тако да није имао довољно времена да се раније одвоји од писте и избегне светлосну сигнализацију.

Због поменутог инцидента, Више јавно тужилаштво у Београду у сарадњи са Управом криминалистичке полиције покренуло је предистражни поступак како би утврдило све околности у вези са принудним слетањем. Ер Србија је од грчке компаније закупила авион заједно са посадом, што значи да Маратон ерлајнз сноси потпуну одговорност за избор и припрему свих чланова летачке и кабинске посаде на њиховим авионима, саоштила је српска национална авио-компанија.

 

Приредила Милица Стаматовић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању