Магични број 21

Онај ко је спреман да ослободи ум и препусти се промени, решиће сваки проблем који има, не само проблем гојазности. Потребно је покренути се. Kажу да је за лансирање ракете у свемир потребно три пута више горива него за цео пут око земље. Лансирајте свој ум, прихватите програм здравог живота под називом „21 дан“ и неће бити препрека које нећете моћи да превазиђете – каже Марко Петровић, фитнес тренер, нутрициониста и аутор књиге „Двадесет један грам“ у којој се налазе фантастични рецепти и идеје за здравији живот

Бели качамак са моцарелом и пестом, мус од авокада, банана у фолији са какаом и наном, чипс од батата, здраве пихтије… овај јеловник не звучи можда познато, али је изузетно здрав!

У ово ново време када су пекаре постале место масовног ходочашћа изузетно је тешко мењати навике. Некако су нам у понуди на сваком ћошку, углавном брза јела, масна и нездрава, а ако желимо да се хранимо здраво, морамо да се потрудимо јер исхрана без размишљања води на погрешан пут.

Шта све можете за себе да урадите за само 21 дан? За 21 дан придржавања прописаног здравог начина живота можете стећи важну навику – да живите здраво. Марко Петровић, аутор књиге „Двадесет један грам“, открио нам је да човек након овакве три недеље добија много бенефита: буди се лако, нема више троме ноге, не задржава воду, нема лимфне отоке, нема поподневну кризу пада шећера, може да трчи а да се не задише, јер храна је та која даје енергију, а не узима је.

– Ја сам у овој књизи написао да ништа, нажалост, не просвећује и не покреће као несрећа – каже Марко Петровић. – Болест, дијагноза, најбрже нас натерају да се престројимо и прихватимо нова правила када је исхрана у питању. Иако као тинејџер нисам много марио за здраву исхрану, у једном тренутку се, бићу искрен, све променило због моје нарцисоидности. Волео сам свој леп одраз у огледалу, а на њему је требало радити. Када не једете добро и квалитетно, то се одрази и на изглед. Наука је утврдила да постоји само пет одсто генетике која ће детерминисати да ли ћемо бити дебели или не. А чак 95 одсто су ефекти начина живота, исхране, тренинга. Тако данас код мене долазе људи који желе промене у свом животу. Неопходно је да одлука дође изнутра а онда смо ми који се бавимо нутрицијом, персоналним тренинзима.