Шуманова фреквенција
МАГНЕТНА ПОЉА И ЗДРАВЉЕ

Сви ми живимо у балансу са природом од свог рођења и тај баланс нам обезбеђује управо Шуманова фреквенција. Већина људи мисли када чује за Шуманову резонанцу да се ради о звуку, али то није тако. Она се не може чути јер је у њеној основи електромагнетни талас. Резонанца је откривена од стране немачког инжењера електронике Винфреда Отоа Шумана 1952. године, па зато и носи његово име. Он је тада покушао да одговори на питање да ли Земља има своју фреквенцију и измерио је да је она била 10 херца али је касније бројним истраживањима и научним радовима коригована на 7,83 херца.

Модеран убрзан живот, напредак технологија, утицај електромагнетних поља на нас, такозвани електро смог, дигиталне фреквенције мобилних телефона и мрежа, веома лоше могу да утичу на наше здравље. О свему овоме,  а највише управо о Шумановој фреквенцији која нам је свима потребна, разговарали смо са др Предрагом Дугалићем, гастроентерологом који се годинама бави и изучавањем квантне медицине и Теслиног наслеђа.

– Шуманова фреквенца су електромагнатни таласи који настају као последица  вибрације (осцилирања) Земљине површине. На 100 километара удаљена од површине је такозвана јоносфера у којој постоје електрична пражњења, муње, громови и као последица тих магнетних сила се стварају те вибрације.  Претпоставку да постоје та електрична пражњења, дао је Тесла када је размишљао о етру, скаларним таласима, скаларном простору. Он је тај који је претпоставио да Земља вибрира и да постоје те ситне вибрације Земље које су у спрези са тим неким догађањима у јоносфери а то су грмљавине, муње, громови Те вибрације је измерио немачки научник Ото Шуман и уверио нас да оне износе тачно 7,83 херца. То је та фреквенца на којој се ми родимо, на којој настаје живот, наши ДНК молекули.

Живот на Земљи је створен под дејством тих вибрација?

– Да. Ево зашто је то битно. Луј Монтањан је показао у истраживању са молекулима ДНК, да када их дезинтегришете, да бисте их поново повезали, они морају да имају 7,83 херца фреквенцију. Увек смо се питали шта је то што је потребно да се из нематеријалног света пређе у материјални. Једна од битних и доказаних ствари је управо Шуманова фреквенца и ми милионима година живимо под њом. Зато се она зове пулс Земље. Она се наравно мења под утицајем свега што смо навели, и сунчевих пега и олуја, промена у јоносфери, и дејства далековода. И наш организам је прилагођен да одговара на промене те спољашње средине – променама у имунолошком систему, појединачним ћелија, системима органа, хормонским дешавањима, променама у нервном систему али и кардиореспираторном систему.

 

Пише Бранка Ковачевић

Опширније прочитајте у нашем штампаном издању