Neverne bebe u Pančevu: veče kada su suze padale sa zvezda

Još jednom su „Neverne bebe” prosule magiju svoje muzike širom prepune dvorane Centra za kulturu u Pančevu i ispunile srca svojih vernih fanova što se okupljaju svakog 14. februara na ovom muzičkom spektaklu

I ove godine je, na praznik Svetog Trifuna, u večernjim časovima, ispred Centra za kulturu, vladala neopisivo živa atmosfera ispunjena gomilom razdraganih ljudi koji su čekali nastup „Nevernih beba“. Već na prvi pogled bilo je jasno da su se Pančevci uželeli svog omiljenog benda. A i oni njih.

To je jedan od onih susreta gde se ne razaznaje ko je domaćin, a ko gost. Gde su i članovi benda i publika na Ti jer se svi uveliko prepoznaju pa se stiče utisak da bi svakog časa, svi zajedno, mogli da odu na kaficu i prijateljsko ćaskanje. Čak se primeti i ukoliko neko od prošlogodišnje publike slučajno izostane sa koncerta.

A publika svojim cupkanjem, njihanjem, skakutanjem i đuskanjem kao da je davala vetar u leđa „Nevernim bebama“ i oni su nesebično delili svoju ljubav sa prisutnima. I upravo u tome i leži posebnost ovog tradicionalnog koncerta koji se svake godine održava u Pančevu – spoj emocija publike i intimnih tonova umetničkog srca „Nevernih beba“ iz čega se izrodi pravi vatromet ljubavi.

“Neverne bebe“ veoma drže do svojih fanova. To su pokazali i na ovom koncertu kada su poklonili veliko srce sa posvetom jednoj svojoj obožavateljki koja je 25 godina uz njih i uputili poseban pozdrav još jednoj osobi što ih prati na njihovim turnejama.

Ono što je dalo poseban emotivni pečat pred sam kraj koncerta i po čemu će dugo biti pamćen jeste premijerno izvođenje pesme „Suze sa zvezda padaju”, snimljene prema tekstu koji je napisao prerano preminuli muzičar Nenad Radulović, popularni Neša Leptir, na bolničkom receptu nekoliko dana pred smrt, a njegova porodica čuvala 29 godina.Frontmen Benda Milan Đurđević pozdravio je članove porodice Neše Radulovića koji su bili u publici i izjavio da je ova pesma omaž velikom umetniku naglasivši da je to za „Neverne bebe“ bila velika odgovornost i zahvalio na ukazanoj časti i poverenju koju im je ukazala porodica poznatog muzičara.

Zaiskrile su suze u očima prisutnih, čulo se šuškanje papirnih maramica, uzdisanja i poneko „šmrc”, tihi poljupci, spontani zagrljaji, a na kraju pesme ovacije koje su sigurno doprle i do Nešinih zvezdanih pašnjaka.

Završio se i ovaj javni čas ljubavi, u gradu na obali bluza, a profesori muzike, „Neverne bebe” i njihovi obožavaoci, zaslužili su čistu desetku. Ukoliko ste propustili ovo veče magije kada su emocije prepune nežnosti, suza i ljubavi padale sa zvezda, obavezno dođite naredne godine. I ne zaboravite da rezervišete ulaznicu na vreme jer na ovom tradicionalnom koncertu važi nepisano pravilo – uvek se traži karta više.

Nastavak pročitajte u broju 3135.