Шабан Шаулић – један и непоновљив

Управо овим речима из песме „Издржи мој бол“, једне од безброј које је за живота створио, певач као да је наслутио свој крај. Утихнуо је један од најлепших и најраскошнијих гласова српске и југословенске естраде. И цео Балкан жали. Шабановим одласком као да се окончала и читава једна музичка епоха, у којој није било скандала и злобе, већ много уживања, лепих песама, дерта и најфиније опеване туге…

Ја стар нисам да бих рек’о свом животу: Здраво!“ Још 1987. године први пут је тај стих отпевао Шабан Шаулић (68). И није био стар, иако је већ за живота постао легенда, када је 17. фебруара 2019. године, у седам сати ујутро погинуо. Непажњом, дивљачком вожњом, у алкохолисаном стању, 34-годишњи возач „мазде 6“ на путу Билефелд–Гутерслох, у Немачкој, ударио је отпозади у возило „сеат“ у којем су се са концерта враћали Шабан Шаулић, његов кум Слободан Стојадиновић и Мирсад Керић, музичар.

Претходног дана са колегама Секом Алексић, Драганом Којићем Кебом, Мајом Беровић и Даром Бубамаром је путовао истим летом за Беч. Расположен, насмејан, тих као и увек, Шабан је желео само једно – да се што пре врати кући. Да отпева концерт у клубу „Фаринда“, у Билефелду, у Немачкој, са колегиницом Теом Таировић и да се врати супрузи Гоци, ћеркама Санели и Илди, сину Михајлу, унуку Луки и унукама Уни и Еми. Кажу, концерт је био незабораван, он као и увек феноменалан, никоме није остао дужан слику или бар осмех.

– Не могу да верујем да га више нема. Синоћ је имао, по мом мишљењу, један од најбољих наступа, публика никад боља… Људи су прилазили да се сликају, он се и током наступа сликао са фановима. Заиста сам у шоку. Нисам свесна шта се догодило. Знам само да ћу га памтити до краја живота онаквог какав је синоћ био, весео и насмејан – објавила је Теа, која је само пуком срећом избегла да се нађе у ауту смрти. – Ја сам изгубила кофер у току лета, и нервирала сам се због изгубљеног кофера, а Шабан и његов колега ми кажу: „Е, да си ишла нашим летом, не би изгубила кофер“. Да сам ишла њиховим летом, била бих и са њима у тим колима – рекла је певачица.

А да га је нешто вукло кући, а одвукло у смрт, потврдио је и Бобан Стојадиновић, Шабанов кум и једини преживели из смрсканог аутомобила.

Наставак прочитајте у броју 3135.