Веридба на Месецу

Да је мало јефтиније, можда би ових неколико редака неко могао да подведе под маркетинг.

Али, како је реч о цифри од 125 милиона евра, нема говора да рекламирамо агенцију. Јер, таман толико, ни евро више ни мање, кошта њихова понуда да на необичном месту младић запроси руку своје драге. А, необично место је – Месец. У агенцији веле да ће то ускоро да буде изводљиво, тачније већ од 2022. године. Тада ћете, како стоји на њиховом сајту „моћи да запросите руку вољене особе док летите изнад Месечеве површине и слушате мелодију `Fly Me to the Moon` Френка Синатре”. Затим објашњавају да ће се лет у свемиру, у трајању од недељу дана, одвијати у засебној капсули, тако да ће заљубљени пар моћи да ужива у самоћи. Дакле, сами у свемиру. И како још веле у овој париској агенцији љубав која сеже све до Месеца ускоро ће постати стварност, а циљ 62 ИЛУСТРОВАНА ПОЛИТИКА / 17. јул 2018. је да „спроведе најлуђу и најнеобичнију просидбу у току протеклих 13,8 милијарди година”.

И, како ће то да изгледа, односно шта и како треба да знају и ураде млади који одвоје тричаве милионе евра и отисну се у свемирске дубине. Дакле, у агенцији веле да ће „од марта 2022. свака особа која је заљубљена и богата, моћи да резервише комплетно организовану услугу на веб-сајту и да пет месеци касније ужива у програму који подразумева: физички тренинг и иницијалну техничку обуку у трајању од дванаест недеља, полетање, на дан Д, из Свемирског центра „Кенеди” у близини рта Канаверал на Флориди, долазак у Месечеву орбиту три дана касније и прелетање над површином Земљиног сателита на висини од само 200 до 300 километара.

Кад капсула буде надлетала скривену страну Месеца, настаје прекид сваке комуникације са Земљом. Потом иде песма „Fly Me to the Moon” Френка Синатре на половини лета у орбити, када ће просац коначно моћи да затражи руку вољене особе (веренички прстен је сакривен у његовом комбинезону) далеко од сваког облика живота. После просидбе на реду је спектакуларни излазак Земље над Месечевим кратерима и повратак назад током четири дана, пре враћања у атмосферу и коначног слетања”. У агенцији кажу да ће путања капсуле бити слична путањи коју је исписала култна мисија „Аполо 8“, 1968. године. Капсула ће моћи да постигне брзину од 38.000 километара на сат и биће опремљена системом од осам камера. Свакако важан детаљ, јер како ће другачије заљубљени пар да убеди неверне Томе да су се верили на Месецу, ако сликаних доказа нема. Па, момци, чему размишљање. Платну картицу у џеп и правац агенција. Док још има места.

Наставак можете прочитати у броју 3103.