Ветерани рокенрола се не предају

Међу десет светских музичара који су ове и прошле године највише зарадили на турнејама, има много оних који су почели да певају и свирају и пре него што се већина нас родила

Међу младим снагама које некако крче пут ка стабилној армији обожавалаца, што данас није лако у понуди већој него икада, на листи оних који највише зарађују на концертима у 2018. је много средовечних и старијих музичара и певача („Ролингстонс“, „Иглс“, Роџер Вотерс, Фил Колинс, Род Стјуарт, „Ајрон Мејден“, Били Џоел, „Сантана“…).

Не би то, чак, било чудно када бисмо овде говорили о повременом снимању појединих песама у студију или концерту који времешни музичари одрже неком ретком пригодом. Таквих певача има доста: раде у складу са својим годинама.

Необично је, међутим, када наши љубимци у својим седамдесетим, осамдесетим или чак деведесетим годинама живота иду на исцрпљујуће вишемесечне турнеје, када на сцени без престанка трче, скакућу и певају као да им је неколико деценија мање. Генерално, џез музичари раде дуго, обично до своје смрти: блузер из Мисисипија Дејвид Едвардс свирао је до 2011. И наставио би да тада није преминуо у 96. години. Само две седмице пре тога изјавио је да размишља о пензији.

Наставак прочитајте у броју 3112.